Tészta:
- sütünk 3 db 3 tojásos sárga piskótát
3 tojássárgáját 3 evőkanál cukorral habosra kikavarunk, majd mikor már jó habos, hozzáadunk 3 evőkanál lisztet, amiben elkavarunk fél csomag sütőport, és végül a tojások felvert kemény habját is beleforgatjuk óvatosan. Ezekből a hozzávalókból készítünk még 2 lapot. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt kerek (27 cm-es) tortaformában 180°C-on készre sütjük.
Krém:
- 4 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 3 narancs
- 5 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag zselatin
- durvára reszelt csokoládé
4 tojássárgáját 15 dkg porcukorral kikavarunk, hozzáadjuk 3 narancs finomra reszelt héját és levét, majd ezzel is tovább kavarjuk. 5 dl forralt,meleg tejet hozzáöntünk, hozzáadunk 2 evőkanál lisztet, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük. 3 dl tejszínt (cukrászhabot) kemény habbá verünk, és az előzőleg elkészített krémhez keverjük. Végül 1 csomag zselatint hozzáadunk a tejszínes krémhez, amit a hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítettünk. A lapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy közben megszórjuk narancsdarabokkal és durvára reszelt csokival. A tetejét és az oldalát is megkenjük krémmel, majd tetszés szerint díszítjük.
Nagyon finom, jó étvágyat kívánok! 🙂
Váradi Gabriella receptje.