Fehér piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Kakaós piskóta:
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Túrókrém:
- 25 dkg túró
- porcukor ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl felvert tejszín (Hulala a legjobb)
- 1/2 csomag habfixáló
Joghurtos krém:
- 2 pohár gyümölcsjoghurt (2 × 125 g)
- 1 csomag zselatin
- 2 dl felvert tejszínhab
- 1/2 csomag habfixáló
Díszítés:
- tetszés szerint
A fehér piskótához a tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tűpróbáig sütjük. A kakaós piskóta ugyanígy készül. A lapokat teljesen kihűtjük. Ha kihűltek, csak a fehér piskótát vágjuk ketté. A túrót áttörjük és kikavarjuk a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. A zselatint az utasításnak megfelelően elkészítjük, belekeverjük a joghurtba, majd a joghurtot a felvert tejszínbe.
A torta összeállításához a fehér lappal indítunk, megkenjük a túrós krémmel, jön rá a barna lap, ezt megkenjük a joghurtos krémmel, végül befedjük fehér lappal. Mivel marad ki a krémből, így a tetejére rásimíthatjuk a maradék túrókrémet, az oldalára pedig a joghurtos krémet. Ha fél literes tejszínt veszünk, abból is marad 1 dl, ezt felverjük kicsi habfixálóval, nyomózsákba töltjük és tetszés szerint díszíthetjük a tortát.
Én még mini csokikat is tettem rá (Celebration), de nagyon jól fel lehet használni rá pl. a megmaradt szaloncukrot is. Lehetne még olvasztott csokit csurgatni rá, vagy csokidarával megszórni, netán aki színesebben szereti, megszórhatja színes tortadíszítő darával vagy francia drazséval is… Itt már csak a képzelet szabhat határt.
Gondáné Andi receptje.