Tészta:
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 dl víz
- 15 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
4 tojássárgáját kikavarunk 15 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos, akkor hozzáadunk 15 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1/2 csomag sütőport és a kakaóport. Végül a tojások felvert kemény habját óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C fokon, 35 × 25 cm-es tepsiben készre sütjük. Ugyanígy, ugyanezekből a hozzávalókból készítünk még 2 lapot, tehát összesen 3 lapunk lesz.
Csokipudingos krém:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 1 liter tej
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag zselatin
- 3 dl habtejszín (cukrászhab)
A pudingport a cukorral együtt megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 1 csomag zselatint (a tasakon található leírás alapján elkészítve és langyosra hűtve), majd hozzákavarunk 3 dl keményre felvert cukrászhabot is.
Joghurtos krém:
- 500 g (vagy 4 × 125 g) málnás joghurt
- 1 csomag zselatin
- 20-25 db friss málna
- 3 dl habtejszín (cukrászhab)
A joghurtban elkeverünk 1 csomag langyosra hűtött zselatint (amit a tasak hátoldalán lévő utasítás szerint készítünk el), hozzáadunk 20-25 db málnaszemet, és végül ezt beleforgatjuk a már keményre felvert cukrászhabba.
A négyszögű tortaformába rakva az első lapot megtöltjük a joghurtkrémmel, befedjük a második lappal, erre kerül a csokis krém (keveset hagyjunk a tetejére, oldalára), majd befedjük az utolsó lappal. Oldalát, tetejét megkenjük a félretett krémmel és hűtőben lehűtjük. Ezután kiborítjuk a tortát egy tálcára, és tetszés szerint díszítjük. Én 4 dl tejszínhabbal és marcipánvirágokkal díszítettem.
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Váradi Gabriella receptje.