Tészta:
- 6 tojás
- 6 púpozott evőkanál rétesliszt
- 6 evőkanál porcukor
- citromhéj
Krém:
- 1 nagy pohár tejföl
- 500 ml cukrászhab
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál zselatin
- 1,5 citrom leve és reszelt héja
Süssük ki a 6 tojásos piskótát. Miközben az hűl, kikeverjük a krémet. A nagy pohár tejfölt összekeverjük a cukrokkal, majd belecsavarjuk a citrom levét és a reszelt héját. Egy másik edényben felverjük a habkrémet. Közben fél dl vízben felmelegítjük a zselatint. Levesszük a tűzről és belekeverünk 1-2 kanállal a tejfölös cukros masszából, majd az egészet beleöntjük a nagy mennyiségbe. A felvert habot is hozzákeverjük, így kész krémet kapunk. Rengeteg finom krém lesz belőle. A piskótát kettévágjuk, a krém 3/4-ed részét felkenjük a két lap közé, a maradékot pedig a tetejére és oldalára simítjuk. Lehet díszíteni citromhéjjal, vagy ízlés szerint.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.