Hozzávalók a piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál finomliszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
A piskóta lekenéséhez:
- 5 evőkanál házi, jó sűrű baracklekvár
A krémhez:
- 8 dkg finomliszt
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 2 dl habtejszín
Először a krémet készítem el, hogy tudjon jól lehűlni a hűtőben.
Krém készítés: A lisztet a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. Hagyjuk kihűlni! A kihűlt péphez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és levét is. Jól kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A felvert tejszínt a citromos krémhez keverjük. A hűtőbe tesszük felhasználásig. A piskóta készítés: A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. A sütőporral elvert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük. Kibélelünk egy 37 x 32 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral és bele öntjük, elsimítjuk. 180 °C-ra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük. Konyharuhában hagyjuk kihűlni. A piskótát kivesszük a konyharuhából,lekvárral lekenjük. Ezután a citromos krém ¾ részével kenjük le és feltekerjük. A tekercs tetejét és oldalát is körbe kenjük a tejszínes-citromos krémmel. Vass Lászlóné receptje.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!
A