A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 8 dkg porcukor
- 1 db tojás
- ½ dl tej
- 1 dkg szalalkáli
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál finomliszt
- 20 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 5 gramm zselatin + ½ dl víz
- 1 db citrom reszelt héja és leve
A lapok készítése: A szalalkálit a tejben feloldjuk és a többi hozzávalókkal együtt összegyúrjuk. 4 lapot sütünk a 20×30 cm-es tepsi hátoldalán, amit vékonyan lekenünk étolajjal vagy zsírral.180 °C-ra melegített sütőben egyenként kisütjük, kb. 5 perc alatt. A krém készítése: A tejet a liszttel, cukorral csomómentesre keverjük. Felfőzzük, majd kihűtjük. A zselatint langyos vízben feloldjuk. Elektromos keverővel a tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt besamelhez hozzá keverjük a citrom levét és a háját.Kisebb adagokban a tejszínt is hozzá keverjük,végül a feloldott, kihűlt zselatinnal habosra keverjük.Hűtőben lehűtjük és a lapokat betöltjük.Hűtőbe tesszük, 2 óra múlva már szeletelhető is.Olyan finom, puha, üde krémes sütemény, hogy elolvad a szájban.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!