Tészta:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
4 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos, akkor hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport. Végül a tojások felvert kemény habját is óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, 180°C fokon, 28 cm-es kerek tortaformában készre sütjük. Ha kihűlt, két lapra vágjuk. Ezután elkészítünk még egy lapot ugyanebből a hozzávalókból ugyanígy, majd ezt is ketté vágjuk, és így négy tortalapunk lesz.
Vaníliapudingos krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 6 evőkanál cukor
- 1 citrom
- 1 csomag zselatin
- 3,5 dl habtejszín (cukrászhab)
2 csomag vaníliás pudingport megfőzünk 1 liter tejben, 6 evőkanál cukorral, majd még langyosan belereszeljük 1 citrom héját és belefacsarjuk a levét. Kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 1 csomag zselatint (elkészítve, langyosra hűtve), majd hozzákavarunk 3,5 dl keményre felvert cukrászhabot.
Joghurtos krém:
- 4 pohár (4 × 125 g) Danone Activia citromos joghurt
- 1 csomag zselatin
- 1 citrom reszelt héja
- 3,5 dl cukrászhab
A 4 pohár joghurtban elkeverünk 1 csomag elkészített, langyosra hűtött zselatint (amit a csomag hátoldalán lévő utasítás szerint készítünk el), belereszeljük 1 citrom reszelt héját, és végül ezt beleforgatjuk a már keményre felvert 3 ,5 dl cukrászhabba.
A krémet és a joghurtot 3-3 részre osztjuk. A kerek tortaformába rakva az első lapot megkenjük a joghurtkrém első részével, majd rásimítunk egy adag vaníliás krémet. Befedjük a második lappal, ezután ugyanígy járunk el, míg el nem fogynak a lapok (kevés krémet hagyjunk a tetejére, oldalára). Kívül megkenjük a félretett krémmel. Hűtőben lehűtjük, majd kiborítjuk a tortát tálcára és tetszés szerint keményre felvert tejszínhabbal (3 dl) díszítjük.
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Váradi Gabriella receptje.