A piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 50 dkg tehéntúró (de nem a pergős!)
- ízlés szerint cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl Hulala tejszín
- felezett őszibarackbefőtt
A tészta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy mély tálba teszem és először lassú, majd gyorsabb fokozaton habbá verem. Ezután egyenként hozzákanalazom a cukrot, amivel addig verem, míg szép fényes lesz. Hozzáadom egyenként a tojássárgáját, és együtt még kb. 5-10 percig verem. Ha ez kész, félreteszem a gépet, és kanalanként hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan elkeverem, úgy, hogy ne törjön össze a tészta. Előmelegített sütőben kb. 180°C-on (villanytűzhely) 20-30 perc alatt szép világosra sütöm. Közben NEM NYITJUK KI A SÜTŐAJTÓT, mert a tészta össze fog esni! Én egy 3 literes lábasban szoktam sütni, melyet sütőpapírral bélelek ki. Ha kész, kiemelem a lábasból, leszedem róla a sütőpapírt, és hagyom kihűlni.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verem. A túrót egy tálban elkeverem a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadok annyi felvert tejszínt, hogy egy lágyabb, de nem folyós krémet kapjak.
A tortakarikát 3 lapba vágom. Az alsó lapot megkenem a krémmel, és a felszeletelt őszibarackból körberakom a krém tetejét. Ezután ráhelyezem a 2. lapot, ezt is ugyanúgy megkenem krémmel és megrakom barackkal. Ráhelyezem a 3. lapot amelyet megkenek a krémmel, és a torta oldalát is ezzel vonom be. A tetejét őszibarackkal és a megmaradt tejszínhabbal díszítem. Néha szoktam még csokiforgácsot is szórni rá. Jó étvágyat!
Egy csodaszép karácsonyi tortának is megfelel.
Simsikné Bozsok Krisztina receptje.