A tésztához:
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 40 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 tojás
A krémhez:
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 7 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl tejföl
- 3 csomag tejszínízű pudingpor
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
A tésztához a tojást, a kakaót, a mézet, a margarint és a porcukrot gőz fölött összekeverjük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két lapot sütünk belőle. A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral. A pudingport összekeverjük a liszttel, a tejföllel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük, majd összekeverjük a margarinnal. Az így elkészült krémet a két lap közé töltjük. Tetejére csokimázat teszünk.
Molnár Andrea receptje.