Horváth Ilona szakácskönyvéből sütöttem ezt a finom pogit.
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 2 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- só
- 1 dkg cukor
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit 1/2 óráig deszkán pihentetünk. Utána kinyújtjuk és háromba hajtjuk. Ezt még kétszer megismételjük, 20-20 perces pihentetés után.
A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét berácsozzuk, tojássárgájával lekenjük, pogácsákat szaggatunk belőle. A sütőlemezen előbb 10 percet pihenjen a tészta, mert különben a pogácsák sütés közben eldőlnek. Ebből a tésztából sós rudakat is készíthetünk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!