- 15 dkg vaj vagy margarin
- 17,5 dkg cukor
- 3 tojás
- 22,5 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál tej
- 75 dkg piros bogyós gyümölcs vegyesen
- 30 dkg tejföl
- 3 tojássárgája
- késhegynyi fahéj
- 1 evőkanál porcukor
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. A puha vajat elkeverjük 15 dkg cukorral, majd egyenként beleverjük a tojásokat. A sütőporral elegyített lisztet a tejjel együtt a tésztához keverjük, és kizsírozott sütőlemezre simítjuk. A tésztalapot forró sütőben 10-12 percig sütjük. Közben a gyümölcsöt kiválogatjuk és leszemezzük. Tejfölt a tojássárgájával, a fahéjjal és a maradék cukorral simára keverjük. A félig sült tésztát kivesszük a sütőből, egyenletesen elosztjuk rajta a tojásos krémet, megszórjuk a gyümölccsel. Még 15 percig sütjük. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.
Viktória receptje.