Piskóta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál sütőpor
Krém:
- 375 g tejföl
- ízlés szerint cukor
- 2 citrom leve vagy ízlés szerint
- 1/2 liter Hulala tejszín
- 10 g zselatin
- 1,5 doboz lekváros piskótatallér
A piskótát megsütjük a hozzávalókból egy 20 × 30 cm-es tepsiben. A krémhez a tejfölt a cukorral, a citrom levével kikeverjük, a tejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk, a tejfölös krémbe keverjük, majd a tejszínnel tovább verjük. Pár percre a hűtőbe tesszük dermedni. A krém 1/3 részét a piskótára kenjük, kirakjuk piskótatallérral, majd a többi krémmel befedjük. Csokiforgáccsal díszítettem, de mással is lehet díszíteni.
Nagyon finom, extra süti.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!