A piskótához:
- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál porcukor
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 375 g tejföl
- ízlés szerint cukor
- 3 db vegyszermentes bio citrom reszelt héja és leve
- 5 dl tejszín
- 10 g zselatin
Továbbá:
- piros bogyós gyümölcsök
- 2 doboz piskótatallér
A piskótát megsütjük a hozzávalókból. A krémhez a tejfölt a cukorral, a citrom levével és héjával kikeverjük, a tejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk, a tejfölös krémbe keverjük, majd a tejszínnel tovább verjük. Pár percre a hűtőbe tesszük dermedni. A piskótát kirakjuk gyümölccsel, én most eperrel készitettem, majd a krém 1/3 részét a piskótára kenjük. Kirakjuk piskótatallérral, majd a többi krémmel befedjük. Csokiforgáccsal díszítettem, de mással is lehet díszíteni.
Molnár Andrea receptje.