- 3 tojásból piskóta
- 6 dl tejföl
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag málnás üdítőpor
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 7 dl hideg víz
A piskóta elkészítése: 3 tojást, 3 evőkanál vizet, 2 evőkanál étolajat habosra keverünk. Hozzáadunk 15 dkg cukrot, majd 15 dkg liszt és fél csomag sütőpor keverékét. Papírral bélelt, közepes méretű tepsiben 200°C-on tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
6 dl tejfölt 2 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, és a kihűlt piskótára kenjük. Hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a zselét: 20 dkg cukrot, 2 csomag vaníliás pudingport, 2 tasak málnás üdítőport összekeverünk, apránként felengedjük 7 dl vízzel, és felfőzzük. Ha kész, kicsit kihűtjük, de még melegen, amíg jól kenhető, a tejfölös piskótára kenjük. Pár órára hűtőbe tesszük.
Józsáné Reni receptje.