A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál étolaj
- 6 g sütőpor
A krémhez:
- 40 dkg narancs reszelt héja és leve
- 7 dl tej
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 db Maxi Sportszelet csokoládé (42 g)
- 1 dl víz
- 10 g zselatin
- 4 dl Meggle cukrászhab
A tetejére:
- 5 dkg csokoládéforgács
A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük (6-8 perc gépi habverővel), hozzáadjuk az étolajat, majd végül a sütőporral elkevert lisztet fakanállal keverjük hozzá. Egy 24 × 39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a piskótamasszát beleöntjük. 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint langyos vízben feloldjuk. A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a narancs reszelt héját és levét. Jól kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a zselatint. A felvert tejszínt gyengéden beleforgatjuk (fakanállal), majd végül a Sportszeleteket belereszeljük, hozzákeverjük fakanállal.
A piskótát egy tálcára helyezzük, a krémet rákenjük, és csokoládéforgáccsal megszórjuk. Hűtőbe tesszük, jól lehűtjük. Nagyon finom süti, jó étvágyat kívánok hozzá! Szeretettel ajánlom.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!