- 1 bögre liszt
- 1 bögre porcukor
- 1 bögre tej
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- mazsola vagy meggy
- 50 dkg túró
- 1/2 csomag sütőpor
A méréshez használt bögre mérete 3 dl. Margarinnal kikenünk egy 20 × 30 cm-es tepsit és morzsával meghintjük. A lisztet, cukrot és a sütőport összekeverjük, majd a felét a tepsibe hintjük. A túrót és a vaníliás cukrot rászórjuk, a kimagozott meggyet szintén. A megmaradt lisztes cukrot rászórjuk. Négy tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejet, majd ezzel leöntjük a tepsiben várakozó szórt rétesünket. A tetejére a margarint ráreszeljük és előmelegített sütőben megsütjük.
Ha mazsolát használunk a meggy helyett, akkor 1 citrom reszelt héjával és levével ízesítsük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!