A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 7 dkg porcukor
- kb. 2 dl tejföl
- 5 g só
A töltelékhez:
- 1 csomag citromos pudingpor
- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 db citrom
- 10 dkg mazsolaszőlő
- 75 dkg nagy szemű szőlő
- 15 dkg cukor a karamellhez
A tészta anyagait annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmasan puha tésztát kapjunk. Tegyük hűvös helyre, és egy óráig pihentessük, majd úgy formáljuk, nyújtsuk, hogy a kivajazott tortaformának pereme is legyen. 200°C-os sütőben aranysárgára sütjük. Közben a tasak előírásait követve elkészítjük a pudingot, citromhéjjal és -lével dúsítsuk. A tésztát és a pudingot is hagyjuk kihűlni, ez utóbbiba belekeverjük a vízben áztatott és kicsavart mazsolaszőlőt. A sütőformában hagyjuk a tésztát, megtöltjük a krémmel, és a tetejére tegyük szép sorban a megmosott szőlőszemeket. Szebben alakítható, ha váltakozva piros, fehér és lila szőlőt használunk a körkörös díszítéshez. A 150 g cukorból karamellt pirítunk, és melegen rácsot húzunk a már kész tortára. Jól behűtve, 12 szeletbe vágva tálaljuk.