Tészta:
- 25 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 4 tojás fehérjéből vert hab
- fél marék durvára vágott dió
- 2 evőkanál kakaó
- 7 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
- 4,5 dl tej
- 3 púpozott evőkanál liszt
- 1 tojás
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja és fele leve
- 2 csomag vaníliás cukor
Máz:
- 6 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaó
A tészta hozzávalóiból piskótaszerűen összeállítjuk a tésztát és megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel és a tojással összekeverjük és felfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és a felfőzött masszával, valamint a többi hozzávalóval összeállítjuk, majd a kisült tésztára kenjük. A mázhoz valókat összekeverjük, felfőzzük, és a krém tetejére csurgatjuk. Nem baj, ha csak „írókázunk”.
Németh Tünde receptje.