Tészta:
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- ételszínezék
Krém:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 200-250 ml Hulala habtejszín
A tésztához a tojássárgákat a cukor 2/3 részével habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral felverjük. Óvatosan, hogy a hab ne törjön, beleforgatjuk a tojássárgájába, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát 6 részre osztjuk. Belekeverjük az ételszínezékeket (piros, citromsárga, narancssárga, kék, lila, zöld), de mindegyikhez külön kanalat használjunk! A formát/tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a forma közepétől indulva beleöntjük a masszát. 25-35 perc sütés, 180°C-on.
A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a gesztenyemasszát is hozzáadjuk. Megkenjük vele a kihűlt tésztát. A tetejére Hulala tejszínhabot verünk fel, és reszelt csokival megszórjuk.
Gondáné Andi receptje.