Tészta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 2 × 500 ml Jogobella barackos joghurt
- 500 ml habtejszín
- darabolt gyümölcsök
- zselatin szükség szerint
Szükséges még:
- csokoládés piskótatallérok
- ételszínezék
- habtejszín
A tésztához 3 tojásból kakaós piskótát sütünk. Ehhez a 3 tojásfehérjét 3 kanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd egyenként lazán belekeverjük a 3 tojássárgáját. A lisztet fél csomag sütőporral és 1 evőkanál kakaóporral összekeverjük, majd a tojásos masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a joghurtokat kikeverjük, majd összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel. Adhatunk hozzá darabolt gyümölcsöket, és szükség szerint zselatinnal is dúsíthatjuk (amit a tasakon található utasítás szerint készítünk el). A krémet ráterítjük a piskótára, beborítjuk csokis piskótatallérokkal, majd ételfestékkel színezett tejszínhabbal díszítjük.
Molnár Andrea receptje.