
Tészta:
- 6 tojás
 - 6 evőkanál cukor
 - 6 evőkanál liszt
 - 1 csomag sütőpor
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - pár csepp vérnarancs aroma
 - pár csepp kék ételszínezék
 
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
 - 6 dl tej
 - 20 dkg margarin
 - 20 dkg porcukor
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - 1 db kisebb ananász
 
A tészta hozzávalóiból piskótát keverünk. Egyharmad részét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a másik 1/3-1/3 részébe külön-külön belekeverjük az aromát és az ételszínezéket, majd folyamatosan csorgatjuk a sárga tészta tetejére. Közben villával vonalkázzuk, hogy ne egy helyre kerüljön. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük 20 perc alatt.
A krémhez a pudingport a tejben felfőzzük, hűlni hagyjuk, közben a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tésztát kettévágjuk, krémet kenünk rá, apró szeletekre vágott ananásszal kirakjuk, újra krém következik, majd rátesszük a piskóta másik felét. A sütemény tetejét, és az oldalát is megkenjük krémmel, majd ananászszeletekkel díszítjük.
Ha valaki nem szereti az aromát vagy az ételszínezéket, helyettesítheti kakaóporral.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.










