Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- pár csepp vérnarancs aroma
- pár csepp kék ételszínezék
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db kisebb ananász
A tészta hozzávalóiból piskótát keverünk. Egyharmad részét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a másik 1/3-1/3 részébe külön-külön belekeverjük az aromát és az ételszínezéket, majd folyamatosan csorgatjuk a sárga tészta tetejére. Közben villával vonalkázzuk, hogy ne egy helyre kerüljön. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük 20 perc alatt.
A krémhez a pudingport a tejben felfőzzük, hűlni hagyjuk, közben a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tésztát kettévágjuk, krémet kenünk rá, apró szeletekre vágott ananásszal kirakjuk, újra krém következik, majd rátesszük a piskóta másik felét. A sütemény tetejét, és az oldalát is megkenjük krémmel, majd ananászszeletekkel díszítjük.
Ha valaki nem szereti az aromát vagy az ételszínezéket, helyettesítheti kakaóporral.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.