Lapok:
- 2 evőkanál méz
- 2 tojás
- 20 dkg porcukor
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 dkg margarin
- 50 dkg liszt
A mézet, a tojást, a porcukrot, a szódabikarbónát és a margarint gőz felett összemelegítjük, majd a liszttel simává gyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle közepes tepsiben (180°C-on 6-8 perc).
Krém:
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 citrom leve és reszelt héja
A fele tejet forrni tesszük, a többivel simára keverjük a lisztet és a cukrot, és megfőzzük, majd lehűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a kihűt krémmel jól kihabosítjuk, majd két részre osztjuk. Az egyikhez 2 evőkanál kakaót, a másik részéhez 1 citrom levét és héját adjuk. (Vaníliával is készítheted, ki mit szeret.) Ezzel töltjük a lapokat: kakaós, majd citromos krém, a tetejére pedig csokimáz.
Csokimáz:
- 20 dkg csokoládé
- 5 dkg margarin
- 3-4 evőkanál étolaj
Gőz felett felmelegítjük, és ezzel vonjuk be a süteményt. Másnap szeleteljük.
Nagyon finom, jó étvágyat kívánok!
Réti Andrásné Judit receptje.