- 1/2 kg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 4 dkg élesztő
- 2 kávéskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 25 dkg fagyasztott margarin
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük. Kisodorjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
Én most másfél adagban készítettem. Lettek belőle sajtos bucik – amelyeket derelyevágóval vágtam ki -, majd virslivel töltött és kakaós is. A virslisnél négyzet formákat vágtam ki, 1 db virslit elfeleztem, majd kiflinek feltekertem. Felvert tojással lekentem ,reszelt sajttal megszórtam.
A kakaóst kakaópor, fahéj, kristálycukor és reszelt alma egyvelegével töltöttem. 180°C-os sütőben sütöttem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!