Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg zabpehely (kávédarálón ledarálva)
- 25 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 4 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Töltelék:
- 1,2 kg magozott és apró kockára vágott szilva
- fahéj
- kristálycukor ízlés szerint
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
Először a tölteléket készítjük el. A kockára vágott szilvát egy lábasba tesszük és botmixer segítségével pépesítjük kicsit, és hozzáadjuk a kristálycukrot és a fahéjat. Lassú tűzön elkezdjük főzni, forrástól számított 5 percig. A pudingporokat kevés vízben elkeverjük, és a pépesített szilvához öntjük. Így még további pár percig hagyjuk a tűzön, majd húzzuk félre.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tészta háromnegyedét lisztezett deszkán kinyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. Erre jön a szilvás töltelék, majd pedig a maradék tésztából berácsozzuk a tetejét. Előmelegített sütőben, közepes lángon 45 perc alatt megsütjük.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!