A szilva és a túró együtt nagyon jó párosítás! 😉
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 17 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- 1 csipet só
- 1 tojássárgája
- 1 késhegynyi sütőpor
Az anyagokat sima tésztává összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin (puha)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 tojássárgája
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd a 2 tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habnak felverjük, és óvatosan a túróba forgatjuk.
- 1 kg magozott szilva – félbevágjuk
A tésztát kicsit átgyúrjuk, 26 cm-es tortaformába helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Rátesszük a túró felét, arra a szilva felét (vágott felével felfelé). Én szórtam rá egy kis morzsát, fahéjas cukrot is, majd a túró másik felével befedjük. A többi szilvát is rátesszük, vágott felével lefelé. 170- 180°C-on 55-60 percig sütjük. Ha kész, porcukorral meghintjük, de felmelegített szilvalekvárral is lekenhetjük a szilvákat. Nagyon finom!!!
Réti Andrásné Judit receptje.