A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 37 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2 tojássárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- reszelt citromhéj
- 2-3 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 1,5 kg szilva
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- kristálycukor (ízlés szerint)
- 1 púpozott teáskanál fahéj
- 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
- 1 csomag vaníliás cukor
- kb. 0,5 dl víz
A tetejére:
- 1 tojás
Először elkészítjük a tölteléket, ehhez kevés vízzel feltesszük főni a szilvát. Kb. 10-15 perc után hozzáadjuk a fűszereket, a vaníliás cukrot, a cukrot és a pudingot, majd besűrítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk búzadarával, végül rásimítjuk a tölteléket. A másik lappal beborítjuk, a tetejét pedig tojással megkenjük. l80°C-on fokon kb. 35-40 percig sütjük.
Kiss Imréné Magdi receptje.