Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 2 tojássárga
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- annyi tej, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk
Töltelék:
- 1 kg magozott szilva
- cukor és fahéj ízlés szerint
- zsemlemorzsa
A tészta alapanyagot összegyúrjuk és elfelezzük. Egy nagyobb tepsit (22 × 34 cm) kivajazunk és lisztezünk. A tészta egyik felét tepsi nagyságúra nyújtjuk, belefektetjük és megszórjuk zsemlemorzsával. A cukorral és fahéjjal elkevert szilvát egyenletesen elosztjuk rajta. Én 3 evőkanál cukrot raktam bele, nekünk elég volt. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, ráborítjuk a szilvára, és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig sütjük. Porcukorral tálaljuk.
Havasi Zsuzsa receptje.