Tészta:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- kevés tej
Szilvás krém:
- 80 dkg szilva
- 8 dl víz
- 20 dkg cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Vaníliás krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Máz:
- olvasztott csokoládé
A tésztát összeállítjuk, majd három lapot sütünk belőle külön-külön. A szilvás krémhez a szilvát apróra vágjuk és a cukros, fahéjas vízben puhára főzzük. Leszűrjük, a főzővizet félretesszük, majd igaz, hogy az eredeti recept szerint nem kell, de én összeturmixoltam a szilvát. A 8 dl főzővízből 1-2 dl-t kiveszünk és elkeverünk benne a vaníliás pudingporokat, majd az egészet felfőzzük a maradék vízben. Ha kész, a szilvát is belekeverjük. A vaníliás krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat, majd felfőzzük. Ezalatt a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd miután kihűlt, a kettőt összekeverjük.
Összeállítás: tésztalap – szilvás krém – lap – vaníliás krém – lap – csokimáz.
Legközelebb kicsit módosítok a recepten. Vagy alulra fog kerülni a vaníliás krém, mert az szilárdabb, vagy a szilvás krémnél csökkentem a víz mennyiségét, esetleg 3 csomag pudinggal készítem. Kicsit lágy lett, de nagyon finom azt garantálhatom! 🙂
Szekszárdi Andrea receptje.