Nagyon finom, egyszerű, gyors sütemény!
A tésztához:
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 5 evőkanál szilvalekvár
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- fél evőkanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- szilvalekvár
- olvasztott csokoládé
Ha sűrű a lekvár, vízzel felhígítom. A tojásokat a cukorral, a sóval és a fahéjjal habosra kikeverem. Hozzáadom a vajat és a lekvárt, majd a végén a sütőporos-szódabikarbónás lisztet. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű (24 × 22 cm-es) tepsibe öntöm, és 160-170°C-on megsütöm. Sülés után a tetejét azonnal megkentem szilvalekvárral, és amikor kihűlt a tészta, csokoládét olvasztottam a tetejére.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!