A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál porcukor
- 2 dl tejföl
- csipet só
A töltelékhez:
- szilvalekvár
- darált dió
A tetejére:
- 1 tojássárgája
Az élesztőt a tejfölben elkeverem, és a többi hozzávalóval összedolgozom. A tésztát nem pihentetem, hanem az összegyúrás után azonnal kinyújtom 3-4 mm-esre. 5-6 centis kis kockákat vágok belőle, mindegyik közepébe egy*egy kiskanál szilvalekvárt teszek, és átlósan két sarkot összefogok. A tetejét tojással lekenem. Sütőpapíros sütőlapra teszem, és 180°C-on 15-20 perc alatt megsütöm.
Én a szilvalekvárra egy kevés darált diót is szórtam. Nagyon finom, egyszerű sütemény. Ebből a mennyiségből 30 db lett
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!