Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg olvasztott margarin
- 2 tojássárgája
- fél dl étolaj
- 6 dkg cukor
- kevés só
- 3 dkg élesztő
- 3 dl langyos tej
Töltelék:
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg vágott dió
- 1 tojás
- kb. 20 dkg szilvalekvár
Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatom. A tojások sárgáját a többi cukorral kikeverem. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadom a liszthez a többi hozzávalóval együtt és géppel bedagasztom. Amikor elválik az edény oldalától, akkor liszttel meghintem, konyharuhával letakarom és duplájára kelesztem. Amikor a tészta megkelt, újra begyúrom és kb. 10 percig újra kelesztem. Ekkor kinyújtom, egyforma kockákra vagy háromszögekre felvágom, a közepébe szilvalekvárt és darált cukrozott diót teszek, és kifliformára feltekerem. A tetejét tojással lekenem és vagdalt dióval megszórom. 180-200°C-on szép pirosra megsütöm, majd porcukorral meghintem.
Domján Mária receptje.