A tésztához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál kristálycukor
- 9 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1,5 kg magozott meggy
A krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- 5 dl habtejszín (amely lehet növényi is, pl. Hulala, de akkor nem kell fixáló)
- 2 evőkanál porcukor
- 2 csomag habfixáló
A meggyet kimagozzuk. 8 tojásból piskótatésztát készítünk. A liszt azért 9 evőkanál, mert tartást ad a tésztának, és sülés után nem esik össze. Sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk a meggyet jó szorosan, erre öntjük a piskótatésztát, majd előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Félretesszük hűlni.
A krémhez a pudingot és a lisztet 4 dl tejben megfőzzük, hűtjük. Hűlés közben géppel többször megkeverjük. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal jól kihabosítjuk. A tejszínt a cukorral és a fixálóval kemény habbá verjük.
A kihűlt piskótát a tepsiből kiborítjuk, így a meggyes rész kerül fölülre. Erre kenjük a krémet, végül a krémre simítjuk a tejszínhabot. Tálalásig hűtjük.
Detty receptje.