Tészta:
- 1 kg liszt
- 2,5 dl étolaj
- 2 tojás
- 5 dkg élesztő
- 5 dl langyos tej
- só
Töltelék:
- 60 dkg darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- késhegynyi bors
- só
A töltelékhez a hagymát apróra felkockázzuk, olajon üvegesre pároljuk, majd a darált húst hozzátéve tovább sütjük. Ízesítjük sóval, borssal és beletesszük a paprikát. Kicsit hagyjuk hűlni, úgy könnyebb lesz a tésztát feltekerni.
A tésztához valókat összegyúrjuk, kidolgozzuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától. A közepes lágyságú tésztából 3 cipót formázunk, majd 30 perc pihentetés után kerek formára nyújtjuk.
A kerek lapokat 6-8 cikkbe (háromszögbe) vágjuk, ki milyen méretű kifliket szeretne. A kihűlt tölteléket a tészta felső részére tesszük, és behajtva, kifliket sodrunk belőle. Tetejét tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. Sütés előtt a tepsiben még 20 percet kelesztjük, különben megrepednek sülés közben.
Nagyon finom, sokáig puha marad.
Czine Zsuzsanna receptje.