A tésztához:
- 4 tojás
- 400 g túró (nekem rögös állagú volt)
- 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj (étolaj)
- 1 dl tej (vagy kókusztej/víz)
- kb. 150 g édesítő /eritrit/ ízlés szerint
- 100 g kókuszreszelék
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 500 g eper
- 4 dl natúr görög joghurt
- 3 dl habtejszín /növényi alapú/
- 150 g eritrit /darálva/ ízlés szerint
- 2 csomag nyírfacukor vaníliás cukor
- 1 evőkanál étkezési zselatin
A tojásokat (szétválasztás nélkül) az édesítővel (géppel) habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, olajat, a villával áttört túrót, majd végül a sütőporral elkevert kókuszreszeléket és sütőpapírral bélelt 28 x 18 cm-es tepsibe öntjük. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük, majd készre sütjük a tésztát kb. 25-30 perc alatt. Amíg hűl, addig elkészítjük a krémet..
A krémhez az epret megmossuk, lecsepegtetjük, botmixerrel összetörjük. A zselatint kevés vízzel, mikróban felolvasztjuk, kicsit kihűtjük és hozzáadjuk a meggyhez. A joghurtot simára keverjük a kétfajta cukorral. A jól lehűtött tejszínt /én növényit használtam/ keményre felverjük és robotgép segítségével homogénre összedolgozzuk az epres krémmel. Végül a kihűlt tésztára halmozzuk. Kicsit fel lehet dobni a tetejét tejszínnel és eperrel, de ez elhagyható. Tálalásig hűtőben tartjuk, hogy a krém jól megdermedjen.
Mészáros Erika receptje.