A tésztához:
- 1 pohár kefir /150 grammos/
- 1.5 pohár graham liszt/ kefir pohara/
- 1/2 pohár kacsazsír /vagy 1 pohár étolaj/
- 1 pohár eritrit édesítőszer
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 tojás
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 6 evőkanál eritrit
- 2 csomag nyírfacukor vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
A tésztához a hozzávalókat jól összekeverjük és muffin formába öntjük, amit előzőleg kibélelünk papírkapszlikkal. A sütőt előmelegítjük 165 °C-ra és a muffinokat kb. 25 percig készre sütjük.
A pudingot az előírás szerint megfőzzük, kihűtjük. a mascarponéhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd robotgép segítségével simára keverjük a kihűlt pudinggal. Végül habzsák segítségével feldíszítjük a muffinokat.
Mészáros Erika receptje.