Tészta:
- 5 dkg sütőmargarin
- 15 dkg margarin
- 7 evőkanál keserű kakaópor
- 6 tojás
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg finomliszt
Krém:
- 500 g Meggle cukrászhab
- 3 csomag habfixáló
- 35 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg tehéntúró
- 1 üveg szederbefőtt
- 3-4 evőkanálnyi a befőtt levéből
A margarint egy lábasban kevergetve fölolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kakaóport. Egy tálban a tojást elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt a cukorral jó habosra kikeverjük. A csokis margarint és a sütőporral összeforgatott lisztet hozzáadjuk. Egy közepes méretű (30 × 20 cm-es) tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 35 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, félbevágjuk.
A krémhez a Meggle cukrászhabot a 3 csomag habfixálóval, 20 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral elektromos habverővel, maximális fokozaton felverjük. A túrót 15 dkg porcukorral és a másik csomag vaníliás cukorral kikeverjük, ezt elektromos habverővel. A túrót a felvert tejszínhab felével és a szederbefőtt levével összekeverjük, majd a félbevágott szedreket is beleforgatjuk. A kész krém felét az egyik piskótalapra óvatosan rásimítjuk, rátesszük a másik lapot, erre jön a megmaradt krém, végül a sütemény tetejét a maradék tejszínhabbal bevonjuk. Szederszemekkel díszítjük.
Bökönyiné Erika receptje.