A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- sárgabaracklekvár
A díszítéshez :
- 50 dkg marcipánmassza
- ételszínezékek
A bevonáshoz:
- porcukor
- víz
A tészta hozzávalóit összegyúrom, vékonyra kinyújtom és sima kerek szaggatóval kiszúrom. Sütőpapiros sütőlapra teszem, 180°C-on készre sütöm. Miután kihűlt, egyet-egyet sárgabaracklekvárral összeragasztok. Porcukrot vízzel kikeverek, ne legyen nagyon híg, mert nem marad meg a tésztán. Kicsit sűrű masszát kapok. Egyenként belemártom a megtöltött süteményeket. Amikor megszáradt, akkor marcipánból virágokat készítek, majd mindegyiknek egy kicsit lekvárral lekenem az alját, hogy megragadjon a fondant tetején.
Kis unokámnak készült az iskolába, a társainak vitte.
Domján Mária receptje.