- 10 tojásfehérje /300 g/
- 500 g cukor
- 680 g puha, hűvös vaj
- 1 evőkanál vanília kivonat
- csipet só
Forraljunk vizet egy lábasban.Közben a fehérjéket keverjük össze a cukorral és a lobogó víz fölé téve folyamatosan keverjük amíg a fehérje és a cukor elolvad. Most már robotgéppel dolgozzunk. Közepes fokozatosan keverjük jó 10 percig, amíg szép habos, fényes, csúcsos állagot kapunk. Vegyük alacsony fokozatra a mixert és kezdjük adagolni a kis kockákra darabolt vajat a krémhez. Várjuk meg mindig, hogy teljesen elkeveredjen a vajkocka a habban és csak akkor adjuk hozzá a következő adagot. Mikor az összes vaj benne van a krémben következik a só és a vanília kivonat, ezekkel is keverjük át.Ízesíthetjük különböző aromákkal, színezhetjük is.