Tészta:
- 24 dkg sütőtök
- 2 tojás
- 15 dkg barna cukor
- 1 dl étolaj
- pár csepp vaníliakivonat
- 15 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- csipet só
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 3 evőkanál vaj
- 2 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Díszítés:
- narancshéj
A sütőtököt megsütjük a sütőben, és ebből 25 dkg-ot pürésítünk. A tészta többi hozzávalóit kikeverjük , majd a pépes tököt hozzákeverjük.A vajazott lisztezett tepsiben, tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt a tészta, a krémhez valókat is alaposan kikeverjük és a tésztára kenjük. A tetejét reszelt narancshéjjal díszítjük.
Farkas Erika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!