Ismét egy elronthatatlan és végtelenül egyszerű sütemény sütőtök rajongóknak. Mivel a kakaós massza elég sűrű, lehetetlen rákenni a töltelékre – habár az eredeti receptben nem térnek ki rá – a masszát én habzsákba töltöttem és így sokkal egyszerűbb volt ez a művelet.
Tészta:
- 18 dkg vaj / margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 28 dkg liszt
- 1/ 2 tasak sütőpor
- 3 dkg kakaópor
- 1 dl tej
Töltelék:
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg sütőtökpüré
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tojás
Teteje:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd tovább habosítva egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután hozzákeverjük a kakaós, sütőporos lisztet és a tejet. A massza felét egy sütőpapírral bélelt kb 22 * 22 cm-es tepsibe simítjuk. A töltelék hozzávalóit simára keverjük és ráöntjük a csokis masszára. A maradék masszát habzsákba töltve rányomjuk a töltelékre. 180 °C-on, kb 30-40 perc alatt – tűpróbáig – sütjük. A tejszínt felforrósítjuk, ráöntjük az összetördelt csokoládéra és elkenjük a kihűlt sütemény tetején. Ha a máz megdermedt tetszés szerint felszeleteljük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!