A tésztához:
- 4 tojás
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg rétesliszt
- 3 dkg vaj
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 1 kg sütőtök
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor (nálam 10 dkg)
- 20 g vaníliás cukor
A tojások sárgáját a porcukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a vajat, és sűrűre verjük, majd belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet. Óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojáshabot. A tésztát kikent, lisztezett 30 x 20-as tepsibe öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. (körülbelül 15 perc) A krémhez a sütőtököt megtisztítjuk, felszeleteljük, és a szokásos módon sütőben megsütjük. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tököt, és jól kikeverjük a krémet. Rákenjük a tészta tetejére, és végül megszórjuk reszelt csokoládéval.
Mészáros Erika receptje.