Tészta :
- 40 dkg finomliszt
- 1/2 kiskanál só
- 2 dl tej
- 6 dkg porcukor
- 2, 5 dkg élesztő
- 8 dkg vaj
- 1 egész tojás
Töltelék :
- 25 dkg tehéntúró
- 1-2 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
- 1 teáskanál búzadara
- Kb 5 dkg aszalt vörösáfonya
Az élesztőt a langyos tejben, 1 ek cukorral felfuttatom. A megszitált lisztben elkeverem a sót, a maradék cukrot. Hozzáadom a tojást, a felfuttatott élesztőt. Dagasztani kezdem, majd kis adagokban adagolom hozzá az olvasztott, de nem forró vajat.
Igen lágy tészta a végeredmény, amit egy vékonyan kiolajozott tálba helyezek és duplájára kelesztek.
Közben elkészítem a tölteléket a hozzávalók összekeverésével.
A tésztát lisztezett munkafelületre borító és 4-5 mm vastagságúra nyújtom. Egy 9 cm-es kerek kiszúróval 20-21 db-ra szaggatom. A közepükbe osztom a tölteléket, majd a széleit összecsípem. Az így kapott gombócokat papírkapszlikba, majd tepsibe helyezem.
20 percig még kelesztem, majd tojással lekenem. Közben a sütőt 180 °C-ra előmelegítem.
Hőlégkeveréssel 12-15 perc alatt készre sütöm.
Még forrón lekenem olvasztott vajjal és porcukorral meghintem.
Éva receptje az Sütimánia Évával oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!