- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 6 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 2 vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- csipet só
- ízlés szerinti lekvár
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk és 1 órán keresztül kelni hagyjuk. Ha megkelt, lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk.
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk és erre rakjuk a fánkokat. 180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórjuk, vagy csak lekvárral tálaljuk.
Pethes Judit receptje.
San Andreas Games mondta
Super :)))
Lenkey Mária mondta
Bocsánat, még egy kérdés eszembe jutott:
Glutén mentesen, rizs liszttel lehet-e fánkot sütni ?
Köszönöm szépen előre is a választ !
Lenkey Mária mondta
Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet ! Most már csak kettő kérdésem lenne:
1. cukor helyett mivel lehet az élesztőt felfuttatni?
2. Van-e olyan recept, ami túró fánk és pont így, a sütőben süthető ?
Köszönöm szépen előre is, ha megtisztelsz a válasszal !
Örömmel várom !
Mary