A piskótához:
- 5 tojás
- 5 púpozott evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csomag sütőpor
Az összeállításhoz:
- 5 dkg vaj (ízlés szerint)
- 1 dl tejszín (ízlés szerint)
- 10 dkg mascarpone (ízlés szerint)
A bevonáshoz:
- 20 dkg csokoládé
- 2 evőkanál feketekávé
A piskóta miután megsült, vágjuk négy nagyobb részre, hogy jobban hűljön, és morzsoljuk bele egy keverőtálba. Adjunk hozzá egy kevés puha vajat, mascarponet vagy tejszínt, de csak annyit, hogy a tészta összeálljon, semmiképpen ne legyen túl puha, mert akkor leesik a pálcikákról. Gyúrjuk össze alaposan, majd formáljunk tetszőleges méretű golyókat belőle, és tegyük legalább fél órára hűtőbe.
Olvasszuk közben fel a gőz felett a csokit (ha hígítani akarjuk, ne tejjel tegyük, csak vízzel vagy kávéval!), majd vegyük elő a golyókat és a pálcikákat. A pálcikákat kb. 1 cm-re nyomjuk az olvasztott csokiba, majd a golyókba. Ha ezzel megvagyunk, ismét mehetnek fél órára a hűtőbe.
Az újabb hűtés után már elég szilárdan fognak állni a sütinyalókák, bátran beleforgathatjuk a bevonóba, majd állítsuk bele valamibe őket, hogy megszáradjanak. Ilyenkor tudjuk díszíteni is, amíg még folyós.
Czine Zsuzsanna receptje.
Tóh Éva mondta
Elnézést, lehet, hogy csak én nem értem, de mitől lesz barna színe a kész tésztának?
Web Cukrászda mondta
Kedves Éva, nagyon szépen köszönjük az észrevételt! Az 1 evőkanál kakaópor máris pótolva! 🙂