Tészta:
- liszt
- margarin
- tejföl
- tojás
- só
Töltelék:
- sonka
- só
- bors
- ecetes reszelt torma
- tejföl
- reszelt sajt
- tojás
Szokásos módon elkészítjük a vajas tésztát. Két lapot gyúrunk belőle, lisztezett, vajazott tepsibe tesszük az egyiket. A töltelékhez a sonkát ledaráljuk, ízlés szerint sóval, borssal, tormával ízesítjük. Keverhetünk bele reszelt sajtot is. Tejfölt, tojássárgáját adunk hozzá, végül a tojás keményre vert habját. A tölteléket rákenjük az alsó lapra, majd a másik lappal betakarjuk. Tetejét egy egész tojással bekenjük, megszurkáljuk és kisütjük. A tésztából még az elején lecsippenthetünk egy kis darabot és tetszés szerinti alakzatot (sík) formálhatunk belőle. Nyuszi, tulipán, tojás stb. Ezt a második lap tetejére helyezzük, és utána kenjük be a tojással. Ha ehhez nincs kedvünk, villával is becsíkozhatjuk a tésztát.
Azért nem írtam dkg-ot, mert a mennyiség függ a maradék sonkától. Tipp: kerek formában is süthető, vagy nagy tojás alakúra formázható. Jó étvágyat hozzá!
Billa Judit receptje.