Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 tojás
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 1 liter tej
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Máz:
- tortabevonó csokoládé
A lisztet a szódabikarbónával elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáadjuk a porcukrot, a tojást és a kakaót. 4 lapot sütünk belőle 40 x 30 cm-es tepsiben.
A krémhez a tejből és a 2 tojássárgájából a 2 evőkanál liszttel és a vaníliás pudingporral sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A 25 dkg margarint a 20 dkg porcukorral kikeverjük. A két krémet összedolgozzuk, és a lapokat megtöltjük.
A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Molnár Andrea receptje.