Tésztához:
- 1 tojás
- 5 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- kb. 0,5 dl tej
Krémhez:
- 5-6 evőkanál és 15 dkg cukor
- 5 és 3 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor.
A tésztához 1 tojást, 5 dkg zsírt, 15 dkg cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert 35 dkg lisztet, és annyi tejet, hogy linzer-szerű tésztát kapjunk. A tésztát 4 részre osztjuk és közepes sütőtepsi nagyságúra kinyújtjuk, a tepsi tetején sütjük. Világos színű lapokat kapunk.
A krémhez 5-6 evőkanál cukrot felolvasztunk karamellnek, majd felöntjük 5 dl tejjel, felfőzzük (mint a pudingot), majd hozzáöntjük a 15 dkg cukor, 3 dl tej, 5 evőkanál liszt, 1 vaníliás cukor keverékét és együtt felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a 25 dkg margarint és forrón a lapokat megtöltjük vele, tetejére is ez kerül.
Célszerű 1 napot állni hagyni, hogy a lapok megpuhuljanak. Gyors, olcsó finom és kiadós sütemény, mely 1 óra alatt elkészül. Bármelyik hétvégére pompás desszert.
Tünde receptje.