- 50 dkg spagetti száraztészta
- só
- olaj
- 30 dkg párizsi
- 450 g tejföl
- 3 tojás
- ételízesítő
- bors
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 fej vöröshagyma
A spagettit forró lobogó sós vízben kifőztem, majd leszűrtem, vízzel leöblítettem és egy tálba tettem. A párizsit lereszeltem (durvábbra), egy fej vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pároltam, megszórtam pirospaprikával, rátettem a reszelt párizsit (hússal is készíthető), kicsit megborsoztam, pici vizet öntöttem rá, majd fedő alatt 10-15 perc alatt megsütöttem, mint a pörköltet. A tojásokat felvertem a tejföllel, kevés borssal, ételízesítővel összekevertem, majd a 2/3 részét a tálban várakozó tésztára öntöttem, és összeforgattam a párizsis pörkölttel is. Egy 28 cm-es tortaformát kivajaztam, morzsával meghintettem, majd a tálban lévő spagettit beletettem. Az 1/3 rész tojásos tejföllel lekentem, és reszelt sajttal megszórtam. 200°C-on 20-25 percig sütőben sütöttem, míg szép színt kapott a tetején a sajt.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!