- 30 dkg liszt
- 0, 5 dl langyos víz
- 1 kiskanál cukor
- 1, 5 dkg friss élesztő
- 1/2 evőkanál só
- 2 evőkanál olaj
- kb. 1 dl világos sör
- 1 tojás a kenéshez
- köménymag és durva szemű só – a szóráshoz
A langyos vízben keverjük el a cukrot és az élesztőt. A lisztet szitáljuk össze a sóval és közepébe készítsünk mélyedést, öntsük bele az élesztős vizet, az olajat és a sört majd az egészet dolgozzuk sima tésztává. Hagyjuk körülbelül 20 percig pihenni, majd nyújtsuk 1 centiméteres vastagságúra és vágjunk belőle tetszőleges nagyságú rudakat. Kenjük meg a tetejét felvert tojással és szórjuk meg köménnyel és sóval. Előmelegített, 180 °C-on süssük amíg színt kap a teteje.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!