A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 2, 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 tojás sárgája
A töltelékhez:
- 20 dkg sonka vagy füstölt tarja
- 1 db tömlős krémsajt (10 dkg)
- só
- őrölt bors
- 1 tojás sárgája
- 1 evőkanál finomliszt
A tetejére:
- 1 tojás
- 2-3 dkg szezámmag
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. A vajas liszthez hozzáadjuk a sót, tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk. Elkeverjük a krémsajttal, sóval, borssal, egy kanál liszttel és az egy tojás sárgájával. A tésztát 10-15 cm széles csíkra nyújtjuk, majd háromszögeket vágunk belőle. A tészta egyik felére teszünk a töltelékből majd kifli formára feltekerjük. Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd felvert egész tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben arany barnára sütjük.(20-25 perc)
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!